Düşünceler Hakkında Bilmek istiridye mantar miseli
Düşünceler Hakkında Bilmek istiridye mantar miseli
Blog Article
Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, gıda kıymeti ali bir besin maddesi elde etmenin yönı keşik dörtköşe bir hobi olarak da bileğerlendirilebilir.
Kaynatılan tahılları cam kavanozlara yahut plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın yahut torbaları disiplinca ilişkilayın.
· Substratı Hazırlayın: şayet anık bir mantar yetiştirme kitiniz varsa, substratı hazırlamak gerekmez. Fakat substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden tamlanan malzemeleri kullanarak isabetli bir karışım elde edin.
İstiridye mantarı tohumunun yararlanmaı ve sağladığı faydalar, hem zirai üretim hem de esenlik açısından dikkate haysiyet özellikler taşımaktadır.
Fakat son yıllarda gelişen mantar yetiştiriciliği kolü ile beraber mantar tohumu satış bölgeleri skorsı artmıştır.
Kapalı 20 metrekarelik alanlarda yapacağınız üretim ile etkili rakamlarda kulaklıç mizan fırsatı sizi bekliyor. Detaylı bili bâtınin istiridye mantarı yetiştiriciliği makalemizi esastan sonrasında okumanız tavsiye ederiz.
İceberg marulu, soğan familyasından bir bitki olup genellikle salatalarda kullanılan bir türdür. İceberg marulu tohumdan yetiştirilebileceği kabilinden fidan olarak da satın alınabilir. İşte iceberg marulu tohumundan elbette yetiştireceğinizle müntesip umumi adımlar:
Bu malzemeleri sterilize ederek yabancı organizmalardan arındırın. Altstratı sterilize buyurmak bâtınin hamam sutaş ortamında takribî bir saat bekletin.
· Suhunet ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları ekseriya 18-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. Hassaten, dünyaı ışıksız bir yerde tutun.
· Kutu yahut Torba: İstiridye mantarı esermek yürekin kullanacağınız bir istiridye mantar miseli konteyner yahut torba.
· İzmir sarmaşığı tohumları çoğu kez ilkbahar yahut sonbaharda ekilmelidir. Bu mevsimlerde toprak sıcaklığı yaraşıklı olacaktır.
· Toprağı Hazırlayın: Saksıyı veya bahçe vadiını hazırlayarak düzgün drenajlı toprağı ekim sinein uygun hale getirin.
· İstiridye Mantarı Tohumları: İyi bir kaliteye iye tohumları seçin. Bu çoklukla mantar yetiştirme kitleriyle müşterek gelir yahut çeşitli satıcılardan temin edilebilir.
Hasat Şapka kısmı kenarlarından süfliya haklı kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. Ekseri ekimden 4-6 hafta sonra ilk hasat gerçekleşir. Hasat esnasında mantarların kök kısmını dikkatlice mutlak.